Breek je hoofd niet over welke dakdrager je moet kiezen. Wij adviseren je graag welke drager het meest geschikt is voor jouw auto.
De juiste dakdrager kiezen is in feite heel simpel. Je hebt daarvoor een aantal gegevens over je auto nodig, die je vindt in je autopapieren. Als je al deze informatie in de Thule configurator invoert, krijg je vanzelf een lijst met geschikte dakdragers te zien.
Stel in een paar klikken je dakdrager samen
Thule configurator »Houd daarbij de belangrijkste technische gegevens over je auto bij de hand, zodat we samen eenvoudig en snel een geschikte dakdrager kunnen kiezen. Wat we graag willen weten:
Als je weet hoe lang de dragers voor jouw auto moeten zijn, kun je je concentreren op het type dragers. Daarbij heb je twee mogelijkheden: klassieke vierkante stalen stangen of aluminium stangen met een aerodynamisch profiel (zgn. WingBar draagstangen).
WingBar Evo aluminium draagstangen zijn moderne dwarsdragers voor nieuwe auto's. Ze zijn licht en elegant en hebben geweldige aerodynamische eigenschappen. Je kunt kiezen uit zilverkleurige WingBar Evo dwarsdragers en zwarte WingBar Evo dwarsdragers.
Wingbar Edge zijn aluminium draagstangen met een aerodynamische vorm en geïntegreerde voeten voor een directe verbinding met dakrails of een dak met vaste montagepunten. Je kunt kiezen uit zilverkleurige WingBar Edge dwarsdragers of zwarte WingBar Edge dwarsdragers.
Stalen dwarsdragers zijn bestendiger en goedkoper.
ProBar Evo dwarsdragers zijn bedoeld voor vakmensen die zware ladingen op het dak van hun auto moeten vervoeren.
Slide Bar dwarsdragers bieden een innovatieve oplossing waarbij de stangen in beide richtingen met 60 cm kunnen worden verschoven. Dit vereenvoudigt het laden en de toegang tot je spullen. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor kajakdragers.
Draagvoeten zijn onder te verdelen volgens het type autodak. Daarbij zijn de volgende varianten mogelijk:
Deze variant komt vooral voor bij sedans. Voor de bevestiging van dakdragers wordt de Evo Clamp 7105 voet of de Edge Clamp 7205 voet gebruikt, en de montagekit voor het specifieke autotype. De montage vindt plaats achter het portier door het plaatsen van een kit voor een rubberen afdichting of voor een vooraf voorbereid gat bij de deur.
Bij dit type dak bevindt de voorbereiding voor de montage van een dakdrager zich bij de portieren. Vaak zit het montagepunt onder een afdekking, waar een Fixpoint Evo 7107 voet of een Fixpoint Edge 7207 voet in wordt geplaatst, samen met de montagekit voor het specifieke autotype. Vaste montagepunten komen vooral voor bij hatchbacks.
Nog altijd het meest voorkomende type dak bij stationwagens. De montage vindt plaats m.b.v. Evo Raised Rail 7104 voeten of Edge Raised Rail 7204 voeten. Deze voeten omhullen de volledige rail en kunnen anders dan bij de voorgaande varianten over de volledige lengte van de rails worden aangebracht.
Deze zien eruit als gewone dakrails, maar er is één belangrijk verschil. Er zit geen ruimte tussen de geïntegreerde rails en het dak; de dakdrager wordt daarom van bovenaf bevestigd met Evo Flush Rail 7106 voeten of Edge Flush Rail 7206 voeten, samen met de montagekit voor het specifieke autotype. Geïntegreerde dakrails zijn vooral te vinden bij nieuwere stationwagens.
Je hebt geen gereedschap nodig, omdat al het benodigde al in de verpakking zit. De dakdrager past perfect en veilig op het dak. De montage omvat slechts een paar eenvoudige handelingen en is in enkele minuten klaar. Bij elk product krijg je uiteraard een montagehandleiding.
Alle voeten zijn voorzien van een slot met sleutel. Dankzij het One-Key System kun je voor het vergrendelen van je dakdrager, fietsendrager en dakkoffer één sleutel gebruiken. Wij maken je sloten gratis gelijksluitend voor je.